KG műanyag (PVC) gravitációs csatornacsövek
KG műanyag (PVC) gravitációs csatornacsövek
 
A KG PVC csatornacsövekből és idomokból gravitációs csatornarendszerek szerelhetők, amelyek kommunális szenny- és csapadékvíz elvezetésére szolgálnak. A KG PVC csőben gravitációsan vezetett szennyvíz hőfoka maximum 60C lehet. Ilyen körülmények között, állandó üzemeltetés mellett élettartamuk minimum 50 évre tehető.
 
A KG csatornacsövek kemény polivinilkloridból készülnek tokos kivitelben.

A tokos gumigyűrűs szerelés lényege:
- a cső vagy idom vége az előírásoknak megfelelően rézselt legyen
- csúsztatóanyagként káliszappant kell alkalmazni
- a gumigyűrűs kötés létrehozását követően a csövet vagy idomot 10 mm-t vissza kell húzni, hogy a hőtágulás biztosított legyen.
 
KG PVC csövek fektetése földbe
 
A csővezeték gondos beágyazása az egész vezetékrendszer hosszú élettartamát garantálja. Az árok aljának sima, gyökér- és kőmentesnek, továbbá szemcsés anyagúnak kell lennie. A csővezetéknek teljes hosszában az árok talaján kell feküdnie. Amennyiben az adott körülmények miatt ez nem lehetséges, úgy az árok aljára egyenletes elosztásban minimum 10 cm vastag kőmentes homokot kell teríteni. A csöveket forgalommentes helyen olyan mélyen kell elhelyezni, hogy a fagytól védve legyenek. A cső körül a földet mindenütt azonos mértékben kell rétegesen tömöríteni. A cső fölött 30cm magasságig max. 20mm szemcsenagyságú, jól tömöríthető anyagot kell szórni, majd a kiemelt anyagot be lehet az árokba tölteni, ha a tervben előírt mértékig tömöríthető. A csőárokban gépi tömörítés kis röpsúlyú géppel az ágyazati zóna felett megengedett.
 

PVC SN4-cső tokos kötéssel és ajakos gumigyűrűvel
Szivattyú - Wikipedia | Csap - Wikipedia | PVC - Wikipedia
Plastfer Kft.2143 Kistarcsa, Szabadság út 56/I.
+36-30/210-54-02 | plastfer@invitel.hu |
www.plastfer.hu                                                                            ÁRLISTA | KAPCSOLAT| SZÁLLÍTÁS | TELEPHELY